Norge— Evenes-areal må mer enn dobles

Thorstein Korsvold04/09/201717 min
EVENES: Her skal Norge samle sine kampfly og maritime patruljefly i nord. Foto: ROLV LEIRRO

Utbyggingen av såkalte «flyoperative flater» på Evenes kan bli seks ganger dyrere enn regjeringen trodde. Arealet som trolig må bygges ut, er 38.500 kvadratmeter. Ikke 16.000 kvadratmeter, slik regjeringen har opplyst.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Den nye Evenes-rapporten kommer med dramatiske konklusjoner om utbyggingen av såkalte flyoperative flater på Evenes. Da Forsvarets langtidsplan ble lagt frem for Stortinget, var forutsetningen at Evenes måtte utvides med 16.000 kvadratmeter. Den nye rapporten konkluderer med at det tallet fort kan øke til 38.500 kvadratmeter. Altså 22.500 kvadratmeter i . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.