Norge– Evenes oppfyller ikke NATO-krav

Alf Ragnar Olsen27/04/20185 min
EVENES: Slik ser konseptvalgutredningen for seg at Evenes kan bygges ut. Foto: FD

I 2010-2011 var det et udiskutabelt krav om at banesystemet på Evenes måtte forskyves - om flyplassen ble hovedbase for F-35. I Konseptvalgutredningen (KVU) mener imidlertid regjeringen at det ikke er behov for dette i 30-årsperioden. Senterpartiets Willfred Nordlund ber statsråden redegjøre for dette. 

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Hvorfor er det plutselig uproblematisk å avvike fra det som tidligere var et udiskutabelt krav for å oppfylle NATOs krav til banesystemet på Evenes? Det vil Willfred Nordlund og Senterpartiet til bunns i.

Flere utsettelser?

Den 16. mai skal Stortingets utenriks- og . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.