NorgeF-35-problemene: Norge går klar

Thorstein Korsvold25/09/20173 min
TIL EVENES: Et norsk F-35 jagerfly under take off på Luke Air Force base i USA. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARETS MEDIESENTER

Sju norske F-35-fly er berørt av problematikken med styringsprogramvare og må oppgraderes. Men Forsvarsdepartementet sier det skal gjøres uten særlige konsekvenser for Norge, og at alle våre fly vil bli kampklare.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Det amerikanske forsvarsdepartementet vurderer nå skjebnen til hele 108 F-35-fly. Flyene har tidlige programvareversjoner (og mulige andre avvik fra nyere F-35), og er ikke definert som kampklare.

Det vil koste store summer for amerikanerne å oppgradere. Det kan ende med at flyene kun brukes til treningsformål. Saken vurderes nå i USA.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.