NorgeEkspert: – En svært alvorlig krenkelse

Ole Dag Kvamme13/05/20164 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2016/05/Geir-Ulfstein-FOTO-Terje-Heiestadmilli.no_.jpg

– En fremmed militær ubåt i en norsk fjord vil oppfattes som en alvorlig krenkelse. I ytterste konsekvens har man sluppet bomber for å få dem til overflaten, så det er alvorlig, ja, sier folkerettsekspert Geir Ulfstein.

Av OLE DAG KVAMME

Geir Ulfstein (64) er professor i folkerett ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Han er en av Norges fremste kapasiteter på området.

Torsdag avslørte aldrimer.no at en ubåtlignende farkost ble observert og filmet i Dalsfjorden 21. mars. Saken er imidlertid forsøkt lagt død av Forsvaret, som hevder at det . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.