Norge– Forutsetningen for reformen er brutt

Thorstein Korsvold08/03/20187 min
SP-LEDER: Trygve Slagsvold Vedum. Foto: SENTERPARTIET

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener forutsetningene som lå til grunn da utdanningsreformen ble vedtatt, er brutt. – Det lever ikke opp til det Stortinget ble forespeilet, sier Sp-partilederen.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Vedum får selskap av Knut Arild Hareide (Krf). Også han mener den nå så omstridte utdanningsreformen ble vedtatt på sviktende grunnlag.

– Ja, det var en klar forutsetning for stortingsflertallet at kvaliteten på utdanningen ikke skulle gå ned ved omleggingen, sier Hareide til Aldrimer.no.

Utdanningsreformen har kommet under kraftig kritikk de siste dagene, både fra tillitsvalgte i Forsvaret og fra politisk hold . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.