RusslandFrykter konflikt er årsak til spionsiktelse

NTB07/01/20195 min
SPIONSIKTET: Den amerikanske statsborgeren Paul Whelan er pågrepet i Russland og siktet for spionasje. Dette bildet av Whelan er tatt på Island. Whelan har også canadisk, irsk og britisk pass. Foto: AP/NTB SCANPIX

Familien til amerikaneren Paul Whelan (48), som er siktet for spionasje i Russland, frykter Whelan er pågrepet som ledd i en diplomatisk tautrekking mellom to stormakter.

– Det er ingen detaljer om arrestasjonen, så det er vanskelig å ikke tenke at dette bare handler om to tautrekking mellom stormakter, hva nå enn grunnen måtte være, sier den spionsiktedes bror, David Whelan, til AFP.

Whelan sier imidlertid at han har tro på at amerikanske myndigheter har mulighet til å få broren hans hjem, men sier han er bekymret . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

NTB

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.