NorgeFrykter ny storkrig i Europa om 25-50 års tid (+)

Ole Gunnar Onsøien30/06/202010 min
Generalløytnant (p) Robert Mood under forsvarsdebatten på Andøya fredag 23. juni 2017. Foto: KJETIL STORMARK/ALDRIMER.NO

BEREDSKAPSPRATEN: Generalløytnant (p) Robert Mood, president i Norges Røde Kors, frykter en ny storkrig i Europa om 25-50 års tid dersom den sikkerhetspolitiske utviklingen fortsetter slik som i dag. Han tar til tale for respekt og samhandling overfor Russland, men med klar tale om folkerettsbrudd.

post@olegunnaro.com

– Hvilke tre gjester ville du ha invitert med på en beredskapsprat over en bedre middag, og hvorfor?

– I koronakrisen er det mange mennesker som har imponert med sin evne og vilje til å stå opp for andre. Ikke minst er jeg imponert over flere . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Gunnar Onsøien

Ole Gunnar Onsøien er en frilansjournalist med ti års erfaring. Han har tidligere jobbet for blant andre iFinnmark, Rana Blad og Medier24, i tillegg til en rekke store og små oppdragsgivere. Onsøien har en bachelorgrad i fotojournalistikk fra OsloMet. Han har for tiden base i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.