NorgeGradert dokument utfordrer FDs versjon

I et gradert utkast til vedlegg A for Konseptvalgutredningen for Evenes, et såkalt "Behovsdokument" ført i pennen av Luftforsvaret, slås det fast at selv en oppgradert drivstoffkapasitet på Evenes flystasjon kan gi utfordringer. Faksimile: ALDRIMER.NO

Forsvarsdepartementet (FD) og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen dementerte i januar to ganger opplysninger om at et oppgradert drivstofflager på Evenes ikke vil tilfredsstille forsvarssjefen og NATOs krav til krigsreserver. Men et gradert vedlegg til Konseptvalgutredningen for Evenes bekrefter påstandene om alvorlige kapasitetsbegrensninger på drivstoffanlegget.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Aldrimer.no meldte 16. januar i år at drivstofflagrene på kampbase Evenes ikke vil tilfredsstille kravene til krigsreserver, såkalte Standard Days of Supplies (SDOS), fastsatt i forsvarssjefens direktiv for logistikkvirksomhet, datert 1. juli 2014.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.