NorgeHæren avviser helsefare

CV90 kampvogn fra Panserbataljonen i Brigade Nord. Bildet er fra DV-dagen på Byneset utenfor Trondheim 30. oktober 2018 ifbm Trident Juncture 2018. Foto: KJETIL STORMARK/ALDRIMER.NO

Hæren avviser at lekkasjene av hydraulikkvæske på Forsvarets nye CV9030 stormpanservogner representerer noen helsefare. Produsenten bekrefter at det har vært «utfordringer» ved innfasingen av vognene, men vil ikke gi nærmere detaljer.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Aldrimer.no skriver tirsdag at det over lang tid har vært en rekke tilfeller av lekkasjer av hydraulikkvæske på Hærens 144 nye og moderniserte CV9030 stormpanservogner etter at innfasingen av disse startet i september 2015.

Les mer:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.