NorgeHåper på landmaktforlik i høst

Alf Ragnar Olsen03/09/20185 min
STRIDSVOGN: En Leopard 2 deltar i øvelse Viking Ymer 2016. Foto: MARTHE BRENDEFUR/FORSVARET

– Vi står på kravene, og håper regjeringen etter høringen ser at HV må styrkes og at å legge 2. bataljon på mobilisering svekker rekrutteringen. Nye stridsvogner og dedikert helikopterstøtte til Hæren i nord må også inn om vi skal støtte et landmaktforlik, sier stortingsrepresentant Willfred Nordlund  fra Senterpartiet.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Forsvaret må snart innlede arbeidet med et nytt fagmilitært råd (FMR), som skal munne ut i en ny langtidsplan for Forsvaret (LTP). Samtidig har Stortinget fortsatt ikke avsluttet behandlingen av den forrige langtidsplanen, som varer fra . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.