NorgeHarde nettangrep mot Statens vegvesen

Ole Dag Kvamme31/05/20167 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2016/05/Brynsengfaret_6A_Statens_vegvesen.jpg

I snart én måned har Statens vegvesen vært under harde nettangrep. – Vi har aldri før vært rammet så hardt, sier operativ sikkerhetsansvarlig Svein Erik Søberg i Vegvesenet til aldrimer.no

Av OLE DAG KVAMME

Angrepene har pågått siden 2. mai, og fortsetter. Nettsidene har blitt rammet og tidvis satt ut av spill. I andre perioder har systemet gått så tregt at brukerne har opplevd publikumstjenestene som nede. Vegvesenet vil politianmelde angrepet.

– Hvem som helst kan stå bak. Vi vil politianmelde dette, for å følge saken opp skikkelig, sier Svein Erik . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.