NorgeHevder å ha startet væpnet milits

Forsvarsengasjerte mennesker har tatt initiativ til etablering av væpnede militsgrupper i Norge, kalt Vern om Norge (VON). Dette er manualen som initiativtakerne har laget og sendt til Aldrimer.no. Faksimile: ALDRIMER.NO

I dette dokumentet hevder en gruppering å ha startet en norsk, væpnet milits som skal forsvare Norge mot en mulig, ytre trussel. Initiativtakerne har ikke tillit til at Forsvaret og øvrige norske myndigheter er i stand til å håndtere jobben på en tilfredsstillende måte alene.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

«Vern om Norge» (VON) er navnet på militsen, som i utforming synes å forsøke å etterlikne deler av den organiserte okkupasjonsberedskapen som Forsvarets etterretningstjeneste bygget opp i Norge etter 2. verdenskrig.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.