NorgeHeimevernet har begynt på FMR-kutt

Ole Dag Kvamme10/06/20165 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2015/06/HV.jpg

Heimevernet tør ikke lenger vente på ny langtidsplan, men planlegger allerede nå en nær halvering av områdene for neste år. Nord-Norge og Oslo skjermes.

Av OLE DAG KVAMME og KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Heimevernsdistriktene vil om kort tid motta beskjed om å forberede kuttlister for neste år, for å ta ned Heimevernet fra dagens 42.000 mannskaper til 30.000 mannskaper allerede med virkning fra neste år.

Antallet områder planlegges redusert fra 249 til 180. Nord-Norge og Oslo er unntatt, og betyr en nær halvering på de andre områdene i S . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.