NorgeHV-pressgruppe mobiliserer kraftig

Thorstein Korsvold27/10/20165 min
HV-soldater fra innsatsstyrken Derby i Oslo og Akershus HV-distrikt 02 trener på Akershus festning i Oslo. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

I løpet av kort tid har Facebook-gruppen "Styrk Heimevernet!" fått over 20.000 medlemmer.
– Vi opplever at det er stort engasjement, sier Sjak R. Haaheim. Nå varsler han press direkte mot de folkevalgte.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

–  Gruppa ble startet for rundt ett år siden, da var det bare noen få medlemmer. Så ble FMR (forsvarssjefens fagmilitære råd) lagt fram, det førte til et lite hopp. Men etter at langtidsplanen for Forsvaret (LTP) ble lagt fram, har vi opplevd en kolossal økning. Jeg er overrasket over engasjementet, men . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.