NorgeKonkluderer i april, offentlig i oktober

Statusmøte i landmaktutredningen 20. januar 2017 på ISL-bygget. Arbeidsgruppen møtte ledelsen i Hæren og Heimevernet for å presentere status i arbeidet. / Project-meeting between the workgroup for the land power study and the Chief of Army and Chief of Home Guard, in Oslo. Foto: LINDA SANNUM/FORSVARET

Leder for landmaktutredningen (LMU) i Forsvaret, brigader Aril Brandvik, slår fast at utredningen ikke er ferdig før statsbudsjettet legges fram i begynnelsen av oktober. Andre kilder sier de fagmilitære konklusjonene foreligger allerede i april.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

I et intervju med Aldrimer.no fastslår brigaderen og infanterioffiseren at det ikke er mulig å fremlegge noen fagmilitære konklusjoner før regjeringen har tatt sin beslutning, slik Venstre har foreslått i Stortinget. Aril Brandvik erkjenner imidlertid at de fagmilitære konklusjonene kommer i april, men insisterer på at rapporten ikke blir ferdig . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.