NATO/USAKrevde svar om US Navy P-8 til Andøya

Alf Ragnar Olsen05/06/20188 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/10/1976838-1280x852.jpg

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen ble sterkt presset i Stortinget om USAs framtidige rolle ved maritim overvåking av nordområdene og planene om å deployere inntil fem P-8 Poseidon fra US Navy på Andøya i løpet av juni. Statsråden hadde ikke konkrete svar. – Det er spesielt at statsråden synes ukjent med dette, sa Liv Signe Navarsete (Sp).

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Personellsituasjonen ved den norske MPA-basen på Andøya flystasjon er svært anstrengt på grunn av personellflukt som en konsekvens av vedtaket om å flytte de maritime P-3 Orion . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.