NorgeKrever innsyn i stridsvognsanbefaling

Erik Hattrem15/10/20186 min
Leopard 2A4NO stridsvogn, tilhørende Stridsvognseskadron 2 i Panserbatataljonen, Brigade Nord, under øving på Fossmofeltet, i Troms 26. september 2018. Foto: OLE-SVERRE HAUGLI/FORSVARET

SV-leder Audun Lysbakken ønsker å granske regjeringens informasjonsgrunnlag. Han krever nå innsyn i den reviderte anbefalingen om kjøp av stridsvogner til Hæren, for å avklare om denne bevisst ble gjemt bort.

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no

Også forsvarspolitiker Liv Signe Navarsete (Sp) stiller seg bak kravet.

23. mai i år hevdet forsvarsminister Frank Bakke-Jensen overfor Stortinget at det var nødvendig å bruke tiden fram til 2025 for å utarbeide et grunnlag for en nyanskaffelse av stridsvogner til Hæren. Men det statsråden . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.