NorgeVille parkere beltegående materiell ut året

Reparasjon og vedlikehold på belte til en norsk Leopard 2A4 fra Panserbataljonen i BrigN under vinterøvelsen Cold Response 2016 / Repairs and maintenance of the belt to a Norwegian Leopard 2A4 main battle tank from Panserbatalion in BrigN during winter exercise Cold Response 2016. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Panserbataljonen besluttet å parkere sine stridsvogner og alt annet beltegående materiell resten av året, for å ha råd til å være med på storøvelsen Trident Juncture 2018 til høsten. Men etter at saken ble kjent for mediene, ble det slått kontrabeskjed. 

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Det forteller ulike forsvarskilder til Aldrimer.no. Årsaken er at det stramme driftsbudsjettet allerede var brukt opp, lenge før det er gått et halvt år av 2018.

Fikk munnkurv

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.