NorgeMener forsvarssjefen må be om mer penger

GOD SIKT: På Andøya er det flatt og hav på tre kanter. Det gir god sikt. Her er et Orion P-3N, Hjalmar Riiser-Larsen, fra 333-skvadronen. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARETS MEDIESENTER

Forsvarsdepartementet (FD) har åpnet for å bevilge mer midler dersom MPA-virksomheten blir truet, hevder NOF-tillitsvalgt Rune Øverås på Andøya flystasjon. Han reagerer sterkt på at forsvarssjefen ikke vil gå til FD for å spørre om mer penger.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

27. november i fjor var en stor delegasjon på 10-15 representanter fra FD på besøk hos 133 Luftving/333 Skvadron på Andøya flystasjon. Avdelingen har opplevd en betydelig personellflukt etter vedtaket om å flytte de maritime patruljeflyene fra And . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.