Verden– Russiske spesialstyrker inne i Estland

Rune S. Alexandersen30/04/201619 min
Kartgrafikk: ALDRIMER.NO

Den estiske sikkerhetstjenesten KAPO har informert NATO om at tjenesten mener en rekke taktiske droner som er observert i Estland de siste to årene, trolig blir operert av russiske spesialstyrker. Ifølge NATO-kilder har navigasjonssystemene på dronene en begrenset rekkevidde. Dette innebærer i så fall at russiske spesialstyrker opererer inne på estisk territorium.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Den dramatiske meldingen, som er langt mer direkte enn det estiske myndigheter noen gang har uttalt offentlig, ble gitt til NATO som en del av arbeidet med å utføre styrkebeskyttende tiltak rundt NATOs spesialstyrke Trident JAGUAR. Øvelsen . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.