NorgeMøt Norges nye artilleriskyts

Rune Sævik11/06/20185 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/05/k9-thunder-i-finland-foto-frederik-ringnes-01.jpg

Finland har allerede fått sine første K9 Thunder-vogner overlevet fra den koreanske produsenten. Den norske hæren må vente til neste år før den får den nye generasjonen artilleriskyts, men besøker nå sine finske kolleger for å lære.

Av RUNE SÆVIK / rune@aldrimer.no

– Dette er neste generasjon artilleri. Den har belter, tårn og en stor kanon, men det er omtrent det eneste som er likt med det artilleriet vi har i dag. Vår ble jo bygget i 1960-årene, forklarer kaptein Karl Jonas Vandbakk ved Hærens v . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i deler av juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune Sævik

Rune Sævik har tidligere vært journalist i NTB, Dagens Næringsliv og flere lokalaviser, samt kommunikasjonsrådgiver på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og kommunikasjonsansvarlig i investeringsselskapet Investinor AS. Han har også vært soldat og befal i Hæren, tjenestegjort i UNIFIL-styrken i Libanon og han har vært befal i Heimevernet. Rune er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo, og har tilleggsutdanning i statvitenskap, bedriftsøkonomi og webdesign.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.