NorgeNytt oppgjør om skandalehelikopter

Photoex med NH90 iforbindelse med sambandstest i et område utenfor Bodø 16. november 2017. Foto: MARIUS VÅGENES VILLANGER/FORSVARET

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite vil at Stortinget skal kreve at regjeringen presenterer mulige alternativer til Forsvarets skandalehelikopter NH-90. Komiteen vil ha klare svar på hva som blir gjort for å sikre at både fregattene og Kystvakten får den helikopterkapasiteten som er nødvendig. Også komiteens medlemmer fra regjeringspartiene har sluttet seg til komiteens innstilling.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Kontrollkomiteen har behandlet saken på grunnlag av granskingsrapporten fra Riksrevisjonen om helikopteranskaffelsen, der Riksrevisjonen fremsatte ramsalt kritikk av milliardanskaffelsen.

— Meget alvorlig . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.