NorgeNektet å ta norsk «spionskip» ut fra kai (+)

Etterretningstjenestens skip Marjata til kai i Kirkenes. Foto: THOMAS NILSEN/BARENTSOBSERVER

Etter påstander om at deler av mannskapet hadde ulovlige arbeidskontrakter, nektet kapteinen på Etterretningstjenestens «spionskip» MS Marjata senest i mars i år å gå ut fra kai.

kjetil@aldrimer.no

Den uforsonlige og betente striden om særaldersgrense for når sjøfolkene ombord i E-tjenestens to skip MS Marjata og MS Eger må gå av for pensjon, har også fått konsekvenser for den operative driften av fartøyene.

Det viser bekreftede kildeopplysninger som Aldrimer.no sitter med.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.