RusslandNordflåten utvikler ny undervannsstrategi

Alf Ragnar Olsen16/02/20183 min
Våpentest med luftvern og bakke- til luftsystemer fra to korvetter i den russiske Nordflåten i juni 2017. Foto: MIL.RU

Den russiske Nordflåten har kalt inn til seminar for å utvikle framtidens strategi for Russlands undervannskrigføring i nordområdene. 

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Samlingen er lagt til Nordflåtens hovedkvarter, og har tre dagers varighet, ifølge en pressemelding fra Nordflåtens pressekontor.

Evaluering av fjorårets marineøvelser er også tema på den tre dager lange trenings- og strategisamlingen for Nordflåten, der også representanter for forsvarsindustrien deltar.

Ubemannede systemer

Hovedfokus for samlingen er å utvikle strategier for bruk av undervannsvåpen som miner, torpedoer, antiubåtvåpen så vel som systemer . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.