RusslandNordflåten får nytt, avansert landgangsfartøy

Alf Ragnar Olsen19/06/20182 min
Satelittbilde av den lukkede russiske militærbyen Severomorsk på Kolahalvøya, der Nordflåten har sitt hovedkvarter. Foto: YANDEX.RU

Fredag overtar Russlands marine det nye og avanserte landgangsfartøyet «Ivan Gren». Angrepsfartøyet har kapasitet til 13 stridsvogner og opp til 300 mannskaper. Fartøyet vil inngå i den russiske Nordflåten med base på Kolahalvøya.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Det store landgangsfartøyet «Ivan Gren» vil bli overlevert og klart for tjeneste i den russiske marinen førstkommende fredag. Det melder en kilde i forsvarsindustrien til nyhetsbyrået Tass.

Tekniske problemer

Sluttestingen av av det avanserte skipet startet i november 2017, men . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.