fbpx
 

VerdenØkende konflikt mellom Tyrkia og USA

Alf Ragnar Olsen08/05/20185 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/01/cumhurbaskanligi-album-041.jpg

Senatorer fra både demokratene og republikanerne har foreslått å stanse salget av F-35 kampfly til Tyrkia. Nå står også andre våpensalg i fare. Erdogan-regimet varsler at de vil slå tilbake dersom planlagte våpenleveranser stanses.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Forholdet mellom USA og Tyrkia har forverret seg, som følge av forsvarspolitiske veivalg fra Erdogan-regimets side.

Luftvern-kjøpet gjorde utslaget

Etter at Tyrkia kunngjorde kjøp av det russiske luftvernsystemet S-400, har forholdet til deres NATO-allierte, og da spesielt USA, kjølnet betraktelig.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. (introtilbud til 10. juni) Kr 1889,-

Prøv en måned Kr 10,- (forlenges til ordinær månedspris)

Årsabb. Kr 2599,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 8490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 5490,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.