NorgeØkt risiko for kabelsabotasje, mener Nkom

Alf Ragnar Olsen28/03/20184 min
Kystinfo, Kystverkets detaljerte kartbase, gir svært detaljert informasjon om lokaliseringen av kritisk viktige kabler på havbunnen og annen viktig, norsk infrastruktur. Skjermdump: KYSTINFO/KYSTVERKET

Seksjonssjef Rune Kanck i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) sier risikoen for sabotasje på undersjøisk infrastruktur øker, i takt med det sikkerhetspolitiske spenningsnivået.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) er tilsynsmyndighet innenfor kommunikasjonssikkerhet i Norge. Nkom er også ansvarlig for å jobbe med forebyggende tiltak innenfor telekom- og kommunikasjonsområdet.

Seksjonssjef for sikkerhet og beredskap i Nkom, Rune Kanck, er bekymret over at detaljerte kartverk over undersjøiske kabler langs norskekysten er offentlig tilgjengelige på nettet.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.