RusslandPå randen av atomkatastrofe ved Murmansk

Alf Ragnar Olsen02/03/201825 min
Den russiske atomdrevne ubåten Jekaterinburg fra Nordflåten. Foto: BLOGGER51.RU

Brannen i ubåten «Jekaterinburg» i 2011 skapte stor uro, men russiske myndigheter fastholdt det ikke var atomvåpen om bord. Men visestatsminister Dmitry Rogozin erkjenner nå at det var en løgn. Missilene var om bord og brannen kunne ha blitt katastrofal.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Ved utgangen av 2011 rettet verdens øyne seg mot Murmansk etter at det brøt ut brann i en russisk atomubåt. Russiske myndigheter og representanter fra Forsvarsdepartementet forsikret tidlig om at atommissilene om bord var fjernet, og at brannen derfor var udramatisk.

Atomvåpen om bord . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.