NATO/USAPentagon skjerper mobil-reglene

Rune Sævik25/05/20184 min
Pentagon, det amerikanske forsvarsdepartementet i Washington D.C. Foto: DAVID B. GLEASON/WIKIMEDIA COMMONS

Det amerikanske forsvarsdepartementet har vedtatt en ny, og strengere policy for bruk av smarttelefoner, smartklokker og lignende dingser inne i Pentagon. Innskjerpingen kommer som følge av «Strava-avsløringen» sist vinter.

Av RUNE SÆVIK / rune@aldrimer.no

Etter flere måneders intern debatt, har det amerikanske forsvarsdepartementet nå godkjent de nye retningslinjene, melder Associated Press, som har fått en kopi av dokumentet.

De nye retningslinjene klargjør allerede gjeldende prosedyrer, maner til strengere etterlevelse av dem, og innfører noen nye.

Pentagon vil . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune Sævik

Rune Sævik har tidligere vært journalist i NTB, Dagens Næringsliv og flere lokalaviser, samt kommunikasjonsrådgiver på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og kommunikasjonsansvarlig i investeringsselskapet Investinor AS. Han har også vært soldat og befal i Hæren, tjenestegjort i UNIFIL-styrken i Libanon og han har vært befal i Heimevernet. Rune er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo, og har tilleggsutdanning i statvitenskap, bedriftsøkonomi og webdesign.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.