NorgeRaser mot øvingsstopp i Heimevernet

Ole Dag Kvamme25/05/201646 min
Regjeringen vil bygge Heimevernet ned fra 42.000 til 35.000 mannskaper. Når det samtidig skal bygges opp i nord, betyr det krafftig nedbygging i sør. FOTO: Jostein Hestdal/FORSVARET

HV mister flere tusen mannskaper og øvelser forsvinner på grunn av pengemangel. «Nå er det faen meg nok», svarte HV-mannen Geir Dolonen-Marthinussen på Facebook. 

Av OLE DAG KVAMME

Like før 17. mai fikk Kvinnherad heimevernsområde og Fjordane sjøheimevernsområde på Vestlandet beskjed om at det ikke er penger til mannskapstrening i områdene deres i år, for andre året på rad.

«Nå er det faen meg nok», skrev HV-mannen og Arbeiderparti-politiker Geir Dolonen-Marthinussen (46) i et harmdirrende innlegg på Facebook-siden «Styrk Heimevernet» torsdag 12. mai.

Nå vil ha han . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.