Russland– Russland farligere enn Sovjetunionen

Thorstein Korsvold28/11/201729 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/11/23-11-2017-IMG25-1280x1003.jpg

Journalist Tatjana Britskaja i Novaja Gazeta mener den russiske mediedekningen av Norge er mer fiendtlig enn før. Og hun tror Russland er mer farlig enn Sovjetunionen var.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Hun er invitert til Norge av Norges Fredsråd, som har bedt henne delta i en debatt i Bergen. Kanskje et greit avbrekk for den erfarne journalisten, til daglig stasjonert i Murmansk. I Norge er det litt enklere å være journalist. Når Britskaja er på jobb i Russland, for opposisjonsavisen Novaja Gazeta - vet hun aldri hva neste dag bringer . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.