RusslandRussland: Øker rekkevidden til S-400

Alf Ragnar Olsen05/07/20182 min
Russiske S-400-missiler på en spesialbygget lastebil. Foto: VITALIJ KUZMIN/WIKIMEDIA COMMONS

Et nytt langtrekkende missil skal øke rekkevidden til Russlands S-400 Triumf luftvernsystem. Testingen av det nye missilet er avsluttet, og det ventes at den oppgraderte utgaven av luftvernkomplekset vil være operativ i løpet av sommeren.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Det skriver både britiske og russiske medier.

Operativt i sommer

Det langtrekkende missilet er ledd i en omfattende videreutvikling og oppgradering av S-400 Triumf luftvern. Det nye missilet har betegnelsen 40N6E, skal ha en rekkevidde på cirka 400 kilometer, og skal kunne ødelegge mål i opp til 185 . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.