RusslandRussland viste fram sine militære muskler

Rune Sævik09/05/20184 min
Russlands militærparade på den røde plass i Moskva 9. mai 2018 i anledning avslutningen av 2. verdenskrig. Foto: ROSSYIA 1

Israels statsminister Benjamin Netayahu sto side ved side med den russiske presidenten Vladimir Putin under den årlige militærparaden i Moskva i dag.

Av RUNE SÆVIK / rune@aldrimer.no

Benjamin Netanyahu (også kjent som Bibi i hjemlandet) var i Moskva for å ha politiske samtaler med Putin, blant annet om Syria og Iran. Israel ser på Iran som en betydelig trussel i Midtøsten, og er bekymret over iransk militær innblanding i Syria, mens Russerne har et nært samarbeid med landet – også millitært.

Men før samtalene overvar de to statslederne altså den årlige milit . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune Sævik

Rune Sævik har tidligere vært journalist i NTB, Dagens Næringsliv og flere lokalaviser, samt kommunikasjonsrådgiver på Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) og kommunikasjonsansvarlig i investeringsselskapet Investinor AS. Han har også vært soldat og befal i Hæren, tjenestegjort i UNIFIL-styrken i Libanon og han har vært befal i Heimevernet. Rune er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo, og har tilleggsutdanning i statvitenskap, bedriftsøkonomi og webdesign.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.