NorgeSa nei til å planlegge evakuering fra Kabul

Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) på Reitan utenfor Bodø. Foto: JONAS SELIM/FORSVARET

Forsvarets spesialstyrker (FS) tok før sommeren til orde for at det burde planlegges for en mulig evakuering av norsk personell fra Kabul. Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) takket nei.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Heller ikke Utenriksdepartementet (UD) tok initiativ til å planlegge for en evakueringskapasitet før det var for sent. Den første henvendelsen fra UD til Forsvaret med forespørsel om mulig bistand kom først fredag ettermiddag, da en rekke land inkludert Danmark kunngjorde at de ville stenge og evakuere sine ambassader i Kabul.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.