NATO/USASachsen-brannen: Broen omsluttet av ildkule

Alf Ragnar Olsen27/06/20184 min
Eksplosjonen og den etterfølgende brannen var voldsom på den tyske fregatten Sachsen i Ofoten torsdag 21. juni 2018, da et missil begynte å brenne og eksploderte uten å ta av da det ble avfyrt. Foto: DEFENSE DAILY

Eksplosjonen og den etterfølgende brannen ombord i den tyske fregatten «Sachsen» var langt mer alvorlig enn tidligere kjent. Broen på krigsskipet og mannskapet som befant seg der ble omsluttet av en ildkule. I den etterfølgende brannen ble broen tilsynelatende sterkt skadet. 

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

En YouTube-bruker la onsdag ut et privat videoopptak av eksplosjonen, slik den ble filmet av mannskapet på et tysk marinefartøy som lå like ved.

Flammehav

Eksplosjonen som vises på opptaket er intens. En flammekule omslutter hele broen på fregatten «Sachsen» idet SM-2-missilet . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.