Norge– Sjøheimevernet kjørte seg selv på et skjær

Ole Dag Kvamme12/09/20177 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2017/09/Øvelse-Håløyg-HV-14-SHV-Salten-060916-Jostein-Hestdal52-1280x853.jpg

– Sjøheimevernet kjørte seg selv opp på skjæret, og har seg selv å takke, sier tidligere Heimevernsjef Bernt Brovold (63). Han tar ikke selvkritikk. Tvert om mener han at han bidro til en helt nødvendig omstilling av Sjøheimevernet.

Av OLE DAG KVAMME / oledag@aldrimer.no

– Hvis noen savner et sånt nostalgisk labbetuss- og speidersamvær, så må de finne seg noe annet å holde på med. Det vi hadde før 2004, er overhodet ikke relevant i dagens situasjon.  Jeg prioriterte Sjøheimevernet langt høyere enn noen gang tidligere. Vi ville profesjonalisere det for . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.