NorgeSlik kan Norges nye ubåter bli

Rune S. Alexandersen12/01/2017112 min
TYSKEREN: Norge kan få en ubåt av typen HDW 212A, her representert ved ubåten U-32 til sjøs. Foto: WIKIPEDIA COMMONS

Fransk eller tysk? De teknologiske forskjellene mellom de to leverandørene er små, mener tidligere ubåtsjef Jan Jæger. Den viktigste forskjellen fra dagens ubåter blir at de nye har luftuavhengig framdrift (AIP), og at de kan operere i lange perioder uten å gå opp til overflaten.

Av RUNE S. ALEXANDERSEN / rune@aldrimer.no

– Alle vet at vi kan ha både missiler, torpedoer og luftvern i ubåtene i framtiden. Det er ingen hemmelighet, sier Jan Jæger til aldrimer.no. Den tidligere ubåtsjefen og marineinspektøren i Sjøforsvaret følger ubåtanskaffelsen fra . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Rune S. Alexandersen

Utdannet journalist (35) fra Høgskolen i Bodø som har studert russisk språk, historie, litteratur og politikk. Har mange års fartstid fra Bladet Nordlys og har vært innom Stavanger Aftenblad, NRK og flere lokalaviser.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.