RusslandSliter med å følge med på alarmøvelse

Missilkrysseren Marshall Ustinov (055) fra den russiske Nordflåten. Foto: MIL.RU

Nordflåten iverksatte onsdag en omfattende alarmøvelse i Barentshavet med minst 36 marinefartøyer. Norge og NATO lyktes ikke med å iverksette tilfredsstillende maritim overvåking idet øvelsen startet, opplyser forsvarskilder.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Ifølge Nordflåten selv, er det den største russiske enkeltøvelsen i Barentshavet på 10 år. I tillegg til de 36 marinefartøyene og ubåtene som inngår i den uvarslede alarmøvelsen, deltar også minst 20 fly og 150 forskjellige våpensystemer,

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.