NorgeSøreide svarer om Andøya-rapport

Ole Dag Kvamme08/09/20175 min
Et P-3 Orion avbildet på Andøya flystasjon i forbindelse med Andøya flyshow lørdag 24. juni 2017. Foto: KJETIL STORMARK/ALDRIMER.NO

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide kjenner seg ikke igjen i og er ikke enig i rapporten fra Samfunnsøkonomisk Analyse om like kostnader ved å beholde Evenes og Andøya flystasjoner.

Av OLE DAG KVAMME / oledag@aldrimer.no

«Det er ingenting i påstandene rapporten kommer med som rokker ved regjeringens anbefaling om Evenes som det beste alternativet, økonomisk og operativt» uttaler forsvarsminister Ine Eriksen Søreide i en e-post, sendt via underdirektør Ann Kristin Salbuvik i Forsvarsdepartementet (FD).

Mandag slo rapporten fra Samfunnsøkonomisk analyse ned som en bombe i diskusjonen om mulig delt løsning . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Ole Dag Kvamme

Ole Dag Kvamme er frilansjournalist med base i Kristiansand. Han har tidligere arbeidet i eller for Fædrelandsvennen, Agderposten, NTB, Aftenposten og Forsvarets Forum. Kvamme har også vært lektorvikar i journalistikk ved Mediehøgskolen NLA Gimlekollen 2014. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.