NorgeSpionerer på spionskipet med droner

Erik Hattrem26/10/20185 min

Norges mest hemmeligholdte skip, Etterretningstjenestens spionskip «Marjata» blir stadig utsatt for spionasje. Utenlandsk etterretning er på plass hver gang skipet er til kai. Droner er også ofte i lufta rundt skipet ved mannskapsbytte.

Av ERIK HATTREM / post@aldrimer.no

Det forteller velinformerte kilder til Aldrimer.no. Blant kildene er også personer som har jobbet om bord i «Marjata» sammen med personer som jobber på landsiden og har hatt med det norske etterretningsskipet å gjøre i ulike sammenhenger.

Martin Berntsen i PST forteller til Aldrimer.no at det ikke er unaturlig at et stort skip trekker oppmerksomhet, men at . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Erik Hattrem

Erik Hattrem er journalist med organisert kriminalitet, sikkerhet og forsvarsstoff som spesialområde. Han har tidligere jobbet for Dagbladet og NRK. Hattrem har dekket organiserte banders virksomhet i Norge, 22.juli-saken, forsvarsstoff og offentlig beredskap, terrorisme og utenriksstoff fra konfliktområder.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.