NorgeStatens Strålevern: – Ingen økt stråling

Alf Ragnar Olsen23/09/20185 min
DYBDEFORSKJELLER: Dybde- og temperaturforskjeller mellom Barentshavet og Atlanterhavet gjør det langt enklere å finne russiske ubåter i Barentshavet. Dess mørkere blåfarge på kartet, dess dypere hav.

Statens Strålevern har ikke registrert økt stråling over fastlands-Norge eller Svalbard. Det opplyser avdelingsdirektør Per Strand.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Per Strand er avdelingsdirektør for sikkerhet, beredskap og miljø hos Statens Strålevern. I forbindelse med hasteoppdraget over Barentshavet til det amerikanske spesialflyet og «atomsnifferen» Boeing WC-135 «Constant Phoenix» fra US Air Force, forsikrer Strand at det ikke er registrert økt radioaktiv stråling over norsk territorium.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.