NorgeSterk bekymring internt i Forsvaret

Alf Ragnar Olsen16/01/20187 min
OVER EVENES: Bildet er fra cockpiten i et C-130H Hercules under taktisk flyging i nærheten av Evenes. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Evenes som enebase for Luftforsvaret i nord kan sette totalforsvaret av Norge i fare, fastslår kilder i Forsvaret. En av de viktigste årsakene er prekær mangel på drivstoffkapasitet. 

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Aldrimer.no har fått tilgang til dokumenter der kilder med innsikt i Forsvarets kriseplaner og infrastruktur påpeker dramatiske mangler ved kritisk infrastruktur på Evenes-basen. Våre kilder i Forsvaret mener dette er saksforhold som er svært alvorlig.

Urealistisk og sårbart

Det er spesielt to forhold som volder . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.