NorgeSterk økning i russisk militær aktivitet i nord

Alf Ragnar Olsen05/03/20189 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/02/mrkaisberg-550-1-1.jpg

Et langt mer offensivt russisk militært aktivitetsmønster i nord. Testing av nye våpensystemer, og et sterkere fokus på Arktis. Til sammen tror Etterretningstjenesten Norge kan stå overfor «en ny normalsituasjon» i våre nærområder.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I dag la Etterretningstjenesten fram sin årlige vurdering i rapporten Fokus 2018. Utviklingen i Russland er tillagt stor vekt. E-tjenesten bruker mye plass på å beskrive den russiske militære opptrappingen i nordområdene, som de mener har fått økt betydning.

«Kolahalvøya er militært svært . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

NB: Alle abonnementer som bestilles fra nå til 20. juli får en ekstra måned gratis, på grunn av ferielukking i juli.

Årsabb. Kr 2399,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 7490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 4990,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.