NorgeStor HV-øvelse på Østlandet

Thorstein Korsvold15/09/20175 min
Øvelse hovedstad 2017. HV- 01 ankommer Ulven Trafos for handover takeover med HMKG. Foto: VICTORIA BERGEM THORBJØRNSEN/FORSVARET

Om lag 3000 soldater fra distriktene HV-02, HV-01, HV-03 og HV-05 øver på Østlandet nå. I tillegg til Heimevernet deltar en rekke andre avdelinger fra Forsvaret.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Øvelsen startet formelt 11. september, men feltdelen kom i gang torsdag 14. september, altså i går.

Foruten soldater fra fire HV-distrikter er også garden, Kystvakten, Forsvarets sanitet, Cyberforsvaret, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Forsvarets militærpolitiavdeling blant dem som er med.

Sjefen i HV-02, oberst Karl Henrik Fossmann,

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.