NorgeStore forsinkelser på forsvarsprosjekter

Thorstein Korsvold23/04/20187 min
KJELLER 20090615: Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI) på Kjeller. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Halvparten av Forsvarets investeringsprosjekter blir betydelig forsinket. «Tidsoptimisme» er en mulig årsak. Det skriver Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) i en ny rapport.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Forsvaret er inne i en krevende tid med store omstillinger - men også investering i en rekke nye systemer. Nye stridsvogner, nye overvåkingsfly, nytt artilleri og nye helikoptre er blant de mange tingene som skal fases inn.

Nå har FFI sett på hvor godt Forsvaret lykkes med anskaffelser. En av hovedkonklusjonene er at mange prosjekter tar mye mer tid enn planlagt.

«Mens nesten 9 av 10 prosjekter er planlagt gjennomført . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.