NorgeTar regjeringens løftebrudd til Stortinget

Thorstein Korsvold29/01/20185 min
Liv Signe Navarsete (Sp). Foto: THORSTEIN KORSVOLD/ALDRIMER.NO

Senterpartiet mener regjeringen har brutt sitt viktigste forsvarsløfte - og kan ha villedet Stortinget. Liv Signe Navarsete vil nå ta opp saken om  toprosentmålet i Stortinget.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

I forrige uke ble det kjent at regjeringen oppgir det såkalte toprosentmålet for Forsvaret. I stedet for å styre mot å bruke to prosent av Norges bruttonasjonalprodukt (BNP), viser prognosene at Forsvaret ligger an til å få mye mindre, rundt halvannen prosent.

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.