NorgeFrykter store sambandsproblemer til havs

Alf Ragnar Olsen07/03/20186 min
KV Svalbard gjennomfører ilandsetting på Bjørnøya /NoCGV Svalbard carries out disembarkation at Bear Island

Telenor er redd svak maritim radiodekning til havs kan ramme sikkerhet og beredskap. – Det haster med utbygging av HF-radiostasjoner for nordområdene, fastslår sjefen for Telenor Kystradio, Terje Hammer.

Av ALF RAGNAR OLSEN / alf@aldrimer.no

Behovet for radiokommunikasjon i de nordlige havområdene har opplagte sikkerhetsmessige og beredskapsmessige aspekter for skipstrafikken - både sivilt og militært. Det er Telenor som i over 100 år har hatt ansvaret for nødkommunikasjon i området.

Nå øker trafikken og aktiviteten i områder av norske og arktiske farvann hvor det ikke finnes eller idag er mangelfullt . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Alf Ragnar Olsen

Alf Ragnar Olsen er journalist i Aldrimer.no med base på Andenes i Nordland og har hovedansvar for nyhetsdekningen fra Nord-Norge. Han er utdannet innen statsvitenskap og økonomi fra Universitetet Nord. Olsen har over tjue års erfaring som journalist og fotograf med spesialisering innenfor forsvars- og beredskapsrelaterte temaer. Han startet sin journalistiske løpebane i Bladet Vesterålen. Deretter jobbet Olsen tjue år som journalist i Andøyposten og senere også deres nettavis Vesterålen Online. I tillegg har Olsen hatt frilansoppdrag for mange av landets største redaksjoner og mediehus, som TV2, NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Nordlys, Avisa Nordland, m.fl.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.