NorgeTre forskjellige HV-modeller

Innsatsstyrken Polar Bear VI fra Oslofjord HV-01 øver på offensiv operasjon i bebyggelse. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Arbeidsgruppen som arbeider med landmaktstudien har på bordet tre forskjellige modeller for organisering av framtidens Heimevern. Utvalgsleder Aril Brandvik vil ikke svare på om noen av forslagene innebærer å slå sammen Heimevernet og Hæren.

Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no

Utvalget er blant annet bedt om å mene noe om en mulig sammenslåing av Hæren og Heimevernet.

— Det er et organisatorisk spørsmål. Når vi vet hva slags oppgaver landmakten skal løse og hvilke ressurser du har til rådighet, må du lage en organisasjon som du tror vil fungere. Da er jo . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Kjetil Stormark

Kjetil Stormark er en journalist, forfatter og redaktør med mer enn 30 års journalistisk fartstid. Hans spesialområder er forsvars- og sikkerhetspolitikk, Forsvaret, politiet, terrorangrepene 22. juli 2011 spesielt og terrorisme generelt, etterretning, ekstremisme og historiske forhold fra den kalde krigen. Han har gjennomført mange dokumentarprosjekter, både som bøker og filmer. Stormark blir mye brukt som kommentator på stoffområder han dekker. Stormark er tidligere PR-rådgiver i byrået JKL Oslo. Stormark var presseråd for den norske FN-delegasjonen i New York da Norge var medlem av Sikkerhetsrådet i 2001-2002.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.