NorgeTror ikke på MEDEVAC-ordrenekt

Thorstein Korsvold10/02/20185 min
Øvelse i masseskade Simulert fly som krasjer i buss under FOA2. Bell-412. Foto: PEDER TORP MATHISEN/FORSVARET

Offisersorganisasjonene er sterkt bekymret for at Hæren kan ende opp med svak eller ingen evne til å foreta medisinske evakueringer. Men de tror ikke situasjonen vil føre til ordrenekt.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Situasjonen rundt Hærens evne til å foreta medisinsk evakuering (MEDEVAC) er fortsatt uavklart etter beslutningen om å flytte Bell 412-helikoptre til Rygge. Først skulle helikoptrene overføres til spesialstyrkene. Så besluttet Stortinget at de 18 helikoptrene inntil videre skulle fordeles mellom Rygge og Bardufoss.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.