fbpx
 

NorgeTror ikke på MEDEVAC-ordrenekt

Thorstein Korsvold10/02/20185 min
https://www.aldrimer.no/wp-content/uploads/2018/02/20130611__PEDERTORPMATHISEN_005-1280x853.jpg

Offisersorganisasjonene er sterkt bekymret for at Hæren kan ende opp med svak eller ingen evne til å foreta medisinske evakueringer. Men de tror ikke situasjonen vil føre til ordrenekt.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Situasjonen rundt Hærens evne til å foreta medisinsk evakuering (MEDEVAC) er fortsatt uavklart etter beslutningen om å flytte Bell 412-helikoptre til Rygge. Først skulle helikoptrene overføres til spesialstyrkene. Så besluttet Stortinget at de 18 helikoptrene inntil videre skulle fordeles mellom Rygge og Bardufoss.

Les også:

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabb. (introtilbud til 1. juni) Kr 1889,-

Årsabb. Kr 2599,-

Halvt år Kr 1599,-

Kvartal Kr 799,-

Månedlig Kr 279,-

Årsabb. bedrift Kr. 8490,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabb. bibliotek Kr. 5490,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.