NorgeTviler på Høyres forsvarsambisjoner

Thorstein Korsvold19/02/201835 min
Sjef Etteretningstjenesten, generalløytnant Kjell Grandhagen legger frem årets vurdering "FOKUS 2015" fra Etteretningstjenesten under en pressekonferanse i Oslo. Foto: TORBJØRN KJOSVOLD/FORSVARET

Tidligere sjef for E-tjenesten, Kjell Grandhagen, tviler sterkt på om Høyre og regjeringen vil gjøre det som skal til for å nå toprosentmålet.

Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no

Det er Høyres tidligere kampanje- og organisasjonssjef Nordan Helland som har ligget i debatt med Grandhagen - først i Dagens Næringsliv, og så på Facebook.

Grandhagen mener Forsvaret burde få en ny langtidsplan som tar høyde for toprosentmålet. Helland mener på sin side andelen (av BNP) som går til forsvar, er det Stortinget har bestemt. Han peker dessuten på at forsvarsbudsjettet . . .

Denne artikkelen er for abonnenter

Bli abonnent og få tilgang til mer innhold og eksklusive artikler!

Årsabonnement: Kr. 1940,-

Årsabonnement veteraner: Kr. 1164,- (NB: Må brukes sammen med rabattkode. Ta kontakt på abonnement@aldrimer.no dersom du ikke har)

Halvårsabonnement: Kr. 1040,-

Kvartalsabonnement: Kr. 539,-

Månedsabonnement: Kr. 199,-

Årsabonnement bedrifter/inst: Kr. 5999,- (inntil fem samtidige brukere)

Årsabonnement biblioteker: Kr. 4999,- (inntil fem samtidige brukere)

Bli abonnent

Allerede abonnent?

Thorstein Korsvold

Thorstein Korsvold er journalist med rundt 15 års erfaring. Han er utdannet cand.mag. med toårig journaliststudium i tillegg. Korsvold har omfattende tv-erfaring etter 11 år i TV 2 Nyhetene, der han dekket både innenriks- og utenriksstoff. Helse, forskning og klimastoff er blant spesialområdene, men de siste årene har interessen dreiet mot forsvars-, beredskaps- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Han har dekket en rekke store saker for TV 2, blant annet brannene i Lærdal og Gudvangatunnelen, terrorangrep i Paris, Brexit, krigen i Syria og flyktningkrisen, tsunamien i Japan og krigen i Ukraina. Korsvold har også laget film, og er prisbelønnet som fotograf.

 

Aldrimer.no er medlem av Fagpressen.
Ansvarlig redaktør Kjetil Stormark.

Nyhetstips? Send e-post til post@aldrimer.no eller kontakt oss på 4177 5050. For sikker og kryptert kommunikasjon, send mld til 4177 5050 via appen Signal.

Aldrimer.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du kan også klage inn saker til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Se www.pfu.no.